Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Voetklachten tijdens het wandelen? Inlegzolen kunnen dan helpen!

Als wandelaar zit je natuurlijk niet te wachten op pijnlijke voeten, zoals een brandend gevoel onder je voeten. Zolen die de onderkant van je voet ondersteunen, verkleinen de kans op voetklachten. Lees hier hoe dit precies werkt.

Inlegzolen
Wandel.nl in samenwerking met Pijnvrijsporten.com

Wandelen is een sport waarbij weinig blessures voorkomen. Toch kun je soms last krijgen van klachten, vooral als je langere afstanden loopt. Dit is natuurlijk jammer, zeker omdat klachten in veel gevallen makkelijk te voorkomen zijn. Veel gehoorde klachten bij wandelaars zijn bijvoorbeeld: een brandend gevoel onder de voet, blaren, likdoorns en hielspoor.

Doorzakken van de voet

Een goed passende en lekker zittende wandelschoen is onontbeerlijk voor een prettige wandelervaring. De meeste wandelschoenen bieden wel comfort, maar bieden weinig ondersteuning ónder de voet. En dat is net waar dit het meest nodig is. Veel klachten ontstaan door het inzakken van de voet. Als je een doorzakkende voet hebt, wat zo’n 80% van de mensen heeft, verlengt de voet zich bij iedere stap. Die verlenging is de boosdoener en zorgt voor wrijving. Bij iedereen zit die wrijving op een andere plek. Dit kan onder de bal van de voet, onder de middenvoet, onder de hiel of bij de tenen zijn. Klachten die door wrijving of verlenging ontstaan, zijn blaren, likdoorns of een brandend gevoel onder de voet. Ook hielspoor ontstaat door het te veel doorzakken van de voet. Hoe langer deze klachten aanhouden, hoe minder je kunt genieten van je wandeling.

Blote voeten

Haal de zool van je schoen maar eens uit je schoen en zie en voel hoe plat deze eigenlijk is. Vaak kun je de zool zelfs oprollen. Als dat inderdaad zo is, doet deze zool niets voor je voeten. En dat terwijl je voeten jou op al die mooie plekken brengen tijdens je wandeling. Die verdienen toch veel beter? De zooltjes van Superfeet verhelpen dit probleem door de voet van onder te ondersteunen op een natuurlijke manier.

Superfeet is ontstaan in 1977 in Amerika door een van de meest vooraanstaande orthopedische laboratoria. De zool is ontwikkeld volgens bewezen orthopedische principes. Superfeet zolen hebben een neutrale pasvorm en zijn niet corrigerend. Hierdoor kan iedereen ze met een gerust hart gebruiken. Ze bevatten een diepe, gevormde hielkuip die zich richt op het ondersteunen van de achtervoet ofwel de hiel. Waarom dit deel van de voet? Omdat hier de meeste voetbewegingen, denk aan lopen, rennen en springen, beginnen. Dit maakt de Superfeet dan ook uniek.

Ondersteuning en comfort

De zolen lijken misschien wat aan de stevige kant, maar dit komt omdat ze gemaakt zijn van gesloten cel-schuim dat geperst is, wat de zool meteen duurzaam maakt. De zooltjes behouden hun vorm, bieden de juiste ondersteuning en comfort voor vele kilometers of jaren wandelplezier. Verder is de vorm van de zolen zo gemaakt dat je lichaamseigen schokdemping (de vetkussentjes onder je hielen) goed op hun plek blijven waardoor je je eigen natuurlijke demping volledig benut. Kortom, de zooltjes van Superfeet helpen om je voet te laten functioneren zoals dit van nature bedoeld is. Hierdoor worden klachten tijdens het wandelen verminderd en kun je mooie en plezierige wandeltochten maken.

Superfeet inlegzolen

De inlegzolen van Superfeet gebruiken?

De inlegzolen van Superfeet zijn verkrijgbaar via Pijnvrijsporten.com. Klik op onderstaande button om naar deze site te gaan.

Naar Pijnvrijsporten.com

Meer weten over de werking van inlegzolen bij voetklachten? Bekijk dan deze video