Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Met deze uitrusting ben je helemaal klaar voor de Vierdaagse!

Tijdens de voorbereidingen op de Vierdaagse draait het natuurlijk niet alleen om het trainen, het is ook belangrijk om de juiste wandelbenodigdheden te hebben. Deze benodigdheden mogen niet ontbreken in jouw Vierdaagse-uitrusting. Van de juiste kleding tot een handige heuptas.

Heuptas als EHBO-setje voor Vierdaagse

Wandel.nl in samenwerking met INTERSPORT

Yes! Je doet mee aan de Vierdaagse Nijmegen! Maandenlang ben je al aan het trainen voor het grootste wandelevenement van Nederland, om goed voorbereid aan de start te staan. Tijdens de  voorbereidingen draait het natuurlijk niet alleen om het trainen, het is ook belangrijk om de juiste wandelbenodigdheden te hebben. Een goede dosis energie, een comfortabele wandeluitrusting én de juiste accessoires zijn aspecten die zeker niet mogen ontbreken voordat je aan het grote wandelavontuur begint. Wij geven je een paar goede tips om met de juiste uitrusting naar de Vierdaagse Nijmegen te gaan (en natuurlijk ook naar andere Vierdaagsen)!

Wandelschoen voor de Vierdaagse van LOWA

Tip 1: Draag de juiste wandelschoenen

Wanneer je beelden van de Vierdaagse Nijmegen gaat terugkijken, zie je al gauw dat er geen regels bestaan voor het dragen van de juiste schoen. De meeste deelnemers kiezen voor een stevige wandelschoen of een sportschoen.

Wat de perfecte schoen is voor de Vierdaagse, is heel persoonlijk. Wel kunnen we je aanraden een stevige schoen aan te schaffen.

Het merk LOWA heeft speciaal voor de Vierdaagse Nijmegen wandelschoenen ontworpen. De Walker Nijmegen wandelschoen is aangepast naar de wensen van een Vierdaagse-wandelaar. Zo beschikt deze schoen over een waterafstotende en goed ademende Nubuck-leren upper voor een optimaal voetklimaat. Daarnaast heeft de schoen een perfecte pasvorm en zorgt deze voor een optimale voetafwikkeling, wat extra comfort creëert tijdens het lopen. Wil je een uitgebreide en nauwkeurige scan van je voeten zodat je precies weet wat voor schoenen voor jou geschikt zijn? Dat kan met de 2D/3D voetscan in de INTERSPORT winkels. Op deze manier kun jij schoenen aanschaffen die perfect bij jou passen.

Tip 2: Draag laagjes voor veranderende weersomstandigheden

Niets zo veranderlijk als het weer. De ene dag is het prachtig weer, terwijl de dag daarna de regen met bakken uit de hemel kan komen vallen.

Draag laagjes voor veranderende weersomstandigheden

Wees hier goed op voorbereid door áltijd laagjes te dragen. Zo is het, naast het dragen van een ademend shirt en een afritsbroek, belangrijk om ook een vest en een jas mee te nemen. Op deze manier kun je snel je kleding aanpassen mocht het weer plotseling omslaan.

Draag laagjes voor veranderende weersomstandigheden

Niet iedereen vindt het dragen van een afritsbroek fijn, in dat geval kun je kiezen voor een tight dat transpiratie afvoert. Dit kun je ook weer modieus combineren met een functioneel shirt.

Snel last van de zon zodra deze tevoorschijn komt? Dan biedt deze petjes van McKinley de uitkomst! Naast nekbescherming bevat het ook een geïntegreerde bescherming tegen de zon. Op deze manier houd je je hoofd koel tijdens het wandelen.

Tip 3: Neem de juiste wandelbenodigdheden mee

Naast het dragen van een comfortabele wandeluitrusting en stevige wandelschoenen is het ook belangrijk om de juiste wandelbenodigdheden mee te nemen voor onderweg.

Comfortabele sokken voor de Vierdaagse

Comfortabel zittende sokken mogen zeker niet ontbreken. Neem een extra paar sokken mee, voor het geval je een flinke regenbui over je heen krijgt. Deze sokken van Falke bieden een goede transpiratie- en warmteregulatie dankzij het gebruik van merinowol. Op deze manier kun jij je wandeling comfortabel voortzetten zonder dat je last krijgt van zweetvoeten of afzakkende sokken.

Tevens is het een must om een drinkfles mee te nemen waardoor je voldoende kunt drinken gedurende de Vierdaagse en geen last krijgt van uitdrogingsverschijnselen.

Tip 4: Neem een klein EHBO-setje mee

Je kunt nog zoveel hebben getraind voor de Vierdaagse, het ontstaan van blaren kun je helaas niet altijd voorkomen. Daarom is het essentieel om altijd een klein EHBO-setje bij je te hebben. Mocht je ergens last van krijgen, dan kun je snel de juiste maatregelen nemen om pijn en blessures te voorkomen. Wil je het EHBO-setje gelijk bij de hand hebben zodat je niet lang hoeft te zoeken in je rugzak? Dan is deze heuptas van Deuter wellicht handig voor jou! Hierin kun je gemakkelijk kleine voorwerpen als pleisters en je telefoon in bewaren, zodat het altijd binnen handbereik is. Handig!