Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Algemene vragen over De Alternatieve Vierdaagse

Hier vind je de antwoorden op de algemene vragen.

Vierdaagse

Wat is De Alternatieve Vierdaagse?

Tijdens De Alternatieve Vierdaagse loop je vier dagen lang jouw eigen gekozen route (5,10, 20,30,40 of 50 km), alleen of in een klein groepje (conform de richtlijnen van het RIVM) waarbij je gebruik maakt van de Alternatieve Vierdaagse-app die jouw gelopen kilometers registreert.

Wanneer wordt De Alternatieve Vierdaagse gehouden?

De Alternatieve Vierdaagse wordt gehouden van 20 t/m 23 juli 2021, de dagen waarop normaal gesproken De Vierdaagse Nijmegen plaats zou vinden. Hoe kan ik mij aanmelden voor De Alternatieve Vierdaagse? Inschrijven voor deelname aan De Alternatieve Vierdaagse kan via www.dealternatievevierdaagse.nl

Kan iedereen zich inschrijven?

Ja, iedereen kan zich inschrijven. Er is geen leeftijdsgrens, wel adviseren we je om een afstand te kiezen die bij jouw conditieniveau past. Vanwege de coronapandemie loopt iedereen tijdens deze Alternatieve Vierdaagse een eigen route en zijn wij niet in staat om verzorgingsposten onderweg in te richten. Je loopt op eigen risico. 

Waarom wordt er alsnog voor gekozen om een alternatieve vierdaagse te organiseren?

Niet alleen omdat in beweging blijven gezond is, vooral ook om in 2021 toch het Vierdaagsegevoel te kunnen beleven. Bovendien was De Alternatieve Vierdaagse in 2020 een groot succes. 

Wie organiseert De Alternatieve Vierdaagse?

De Alternatieve Vierdaagse is een samenwerking tussen Stichting DE 4DAAGSE, Koninklijke Wandel Bond Nederland en sportmarketingbureau House of Sports.

Kan ik gratis deelnemen aan De Alternatieve Vierdaagse?

Ja, deelname aan De Alternatieve Vierdaagse is gratis. Wel kun je kiezen voor verschillende pakketten met mooie extra’s zoals een medaille en sport artikelen. Hier zitten wel kosten aan verbonden. 

Zit er een limiet aan het aantal deelnemers aan De Alternatieve Vierdaagse?

Er is geen loting voor deelname aan De Alternatieve Vierdaagse en iedereen mag meedoen.

Krijg ik alsnog een Vierdaagsekruis als ik meedoe? / Krijg ik een herinnering als ik hem heb uitgelopen?

Het is het niet mogelijk om het officiële Vierdaagsekruis te verdienen bij voltooiing van De Alternatieve Vierdaagse. Dit is namelijk een officiële Koninklijk erkende onderscheiding, met bijbehorende regels om die te mogen ontvangen. Maar iedereen kan een uniek aandenken aan deze bijzondere alternatieve 'Vierdaagse 2021' aanschaffen. Voor de afstanden vanaf 30 kilomter ontwikkelen we een gouden medaille, voor de kortere afstanden wordt er een zilveren versie gemaakt. De kosten bedragen €9,95 per medaille, KWBN leden krijgen de gebruikelijke korting van € 1,-.

Wat zijn de starttijden?

De Alternatieve Vierdaagse mag je lopen op en binnen een zelfgekozen tijd op de Vierdaagse dag. We raden je wel aan om rekening te houden met de weersomstandigheden en je gekozen afstand.

Voor welke afstanden kan ik me inschrijven?

Je mag kiezen tussen 5,10, 20, 30, 40 of de 50 km. Loop je meer kilometers, dan zal de app dit uiteraard ook registreren, maar dit is een vrijwillige eigen keuze en voor eigen risico. De app registreert jouw afstand per dag.

Hoe kan ik mijn route bepalen?

De app registreert jouw gelopen kilometers.

Mag ik in een groep lopen?

We roepen iedereen op om zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en/of de lokale overheid zoals die op 20 tot en met 23 juli van kracht zijn. Zo blijven we samen gezond. Houdt de laatste richtlijnen nauwlettend in de gaten: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Kan ik / is het verstandig om het officiële parcours in Nijmegen te lopen?

Nee. We roepen juist op om niet naar Nijmegen te komen maar te lopen op andere locaties in Nederland (of zelfs het buitenland), zodat de drukte gespreid blijft. 

Krijgen deelnemers een stempelkaart?

Nee, de app houdt digitaal je gelopen afstand bij. Heb je de gekozen afstand volbracht, dan heb je je opgegeven target behaald. Heb je op alle vier de dagen de gekozen afstand volbracht, dan heb je De Alternatieve Vierdaagse voltooid en geeft de app dit aan.

 Ik heb me ingeschreven, maar geen bevestiging ontvangen. Waar kan ik deze opvragen?

Bij vragen over je inschrijving kun je contact opnemen via WhatsApp op het nummer +31657404713 of stuur een mai naar: support@alternatievevierdaagse.nl

Kan ik mij op de dag van de start ook nog registreren?

Ja, dat kan. Zodra je van start gaat dien je De Alternatieve vierdaagse-app te hebben gedownload en meld je je aan. Dat kan zelfs op 20 juli nog. Let op: het is dan niet gegarandeerd dat je nog een medaille of T-shirt kunt bestellen.

Is het mogelijk om mijn gekozen afstand op een later moment nog te veranderen?

Bij inschrijving kies je de afstand die je wilt lopen. Wanneer je de app download, wordt deze gekozen afstand automatisch meegenomen. Je loopt minimaal je gekozen afstand om de badge vrij te spelen en uiteindelijk De Alternatieve Vierdaagse te voltooien. Let op: als je minder of meer kilometers loopt, is het niet meer mogelijk om een andere medaille te ontvangen dan dat je bij je bestelling het aangegeven. Het is ook niet mogelijk om als je De Alternatieve Vierdaagse eenmaal bent gestart, je afstand in de app nog te wijzigen. Heb je per ongeluk bij inschrijving een verkeerde afstand opgegeven, stuur dan een WhatsApp bericht op het nummer +31657404713 of mail naar support@alternatievevierdaagse.nl

Wat houdt het digitale voorbereidingsevent in?

We lopen dit jaar vanwege de corona maatregelen nog niet massaal met elkaar De Vierdaagse. Tijdens het voorbereidingsevent trappen wel graag af met elkaar! Luister op 10 juli vanaf 10:00 naar inspirerende verhalen over de beste voorbereiding op de 4 dagen die we met elkaar voor de boeg hebben. Een scala aan sprekers geven in een uur tijd tips, leggen uit wat wandelen mentaal en fysiek met je doet en niet de minsten wensen je persoonlijk succes. In de online sessie kun je vragen stellen en spelen we natuurlijk ook een sportieve wandelquiz waarbij mooie wandelprijzen zijn te winnen. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan alsnog. Je ontvangt een week voorafgaand een e-mailbevestiging met een inlogcode voor dit online event.

Kan ik mijn gelopen kilometers van De Alternatieve Vierdaagse noteren in mijn wandelkilometerboekje en laten afstempelen?

In dit geval mag je zelf je gelopen kilometers bijhouden en noteren in het wandelkilometerboekje. Je ontvangt hiervoor geen stempel zoals bij reguliere tochten, maar dit wil niet zeggen dat de gelopen kilometers niet meetellen voor het behalen van je wandelprestatiekruizen.

 

Terug naar overzicht meest gestelde vragen