Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Veelgestelde vragen over de voorbereiding op de Vierdaagse

Als je op tijd inschrijft en een bevestiging hebt ontvangen, start voor jou het Via Vierdaagse- programma. Je krijgt een uitnodiging voor de Via Vierdaagse app en ontvangt via deze app het trainingsschema. Je kunt direct aan de slag met het schema en met de tips die je wekelijks ontvangt. In de weekenden van januari t/m de eerste week van maart vinden in heel Nederland startbijeenkomsten plaats. Lees hier meer over de startbijeenkomsten.

Vierdaagse

Wanneer ontvang ik mijn startbewijs voor de 104de Vierdaagse?

Vanaf begin april kun je het startbewijs vinden door in te loggen met je registratienummer op Mijn Vierdaagse via www.4daagse.nl. Deze bevestiging heb je nodig voor het aanmelden op zondag of maandag voorafgaand aan de Vierdaagse.

Kan ik het trainingsschema aanpassen bij vakantie of ziekte?

Bij vakantie is er altijd wel tijd om ergens een uurtje te gaan wandelen. Het is niet noodzakelijk om je weekendafstanden aan te houden, maar probeer vooral de frequentie vast te houden, zodat je lichaam gewend blijft aan de regelmatige belasting. Als je echt ziek bent, is rust vooral belangrijk. Heb je enkel een verkoudheid, dan kun je gewoon doorwandelen. Probeer wel de intensiteit lager te houden dan je gewend bent en rustiger te wandelen. Overleg bij twijfel altijd met je huisarts.

Kan ik mijn trainingsschema combineren met andere sporten?

Vooral zwemmen en fietsen zijn prima sporten om te doen, omdat het duursporten zijn. Het is mogelijk om een wandeltraining te vervangen door een andere sport, maar probeer wel met name de spieren die je met wandelen gebruikt vergelijkbaar te belasten. Ga je bijvoorbeeld tennissen en speel je een dubbelpartij, dan hoef je vaak minder hard te lopen. Tevens is dit een sport met veel intervallen, terwijl de wandelsport vooral veel herhaling van dezelfde beweging en van lange duur is.

Wat te doen bij een blessure?

Neem in ieder geval contact op met je huisarts en ons begeleidingsteam. Blessures kunnen onder andere veroorzaakt worden door het dragen van verkeerde schoenen. In zo'n geval kan ook een podoloog uitkomst bieden. Probeer in geval van blessures je trainingsintensiteit terug te schroeven en minder zwaar en/of lang te trainen. Kies voor een andere bewegingsvorm dan wandelen, zoals zwemmen of fietsen. Hierdoor train je wel je conditie, maar worden je spieren en pezen niet zwaar belast.

Oh jee, een blaar ... Wat nu?

Blaren. Zelfs de meest geoefende wandelaars hebben er wel eens last van. Omdat ieder mens en iedere voet anders is, is er geen gouden tip om blaren te voorkomen. Het dragen van goede, ingelopen, passende schoenen en naadloze sokken kunnen wel blarenleed helpen voorkomen. Voor verdere tips verwijzen we je graag naar het artikel Blaren voorkomen en behandelen.

Ik hoorde dat er verschillende starttijden zijn voor de 30 en 40 km. Klopt dat?

Ook dit jaar gelden er verschillende starttijden voor de 30 en 40 km. Door ook de 30-kilometer wandelaars in twee groepen te laten vertrekken, komt deze groep meer verspreid op het parcours, wat het wandelgenot en de doorstroming op de routes hopelijk ten goede komt. Kijk op de site van de organisatie www.4daagse.nl voor meer informatie over starttijden.

Is het toegestaan starttijden van de 30 en 40 km te ruilen?

Het is toegestaan deze starttijden te ruilen met medewandelaars. Hiervoor moet je zelf iemand zoeken die wil ruilen. Lees ook de volgende informatie over dit onderwerp op de website van Stichting DE 4DAAGSE.

Hoe regel ik een slaapplaats en vervoer tijdens de Vierdaagse?

Wij raden je aan gebruik te maken van openbaar vervoer of de fiets. Fietsen is een goede manier om actief te herstellen van je wandelinspanning. Kijk voor meer informatie over vervoer en verblijf op de officiële website van de Vierdaagse.

Heb jij een vraag over Via Vierdaagse die niet bij de veelgestelde vragen staat? Stuur dan een mail naar info@viavierdaagse.nl of stel je vraag via Twitter. We beantwoorden je vraag dan zo spoedig mogelijk.

 

Terug naar veelgestelde vragen over Via Vierdaagse