Tips bij koude handen en voeten
Ben jij iemand die gevoelig is voor kou? Met name in de herfst en winter kun je last van hebben van koude handen en koude voeten. Hoe warm je jezelf dan goed op?
Ben jij iemand die gevoelig is voor kou? Met name in de herfst en winter kun je last van hebben van koude handen en koude voeten. Hoe warm je jezelf dan goed op?
Worden de dagen korter en frisser, dan merk je dat tijdens het wandelen vaak als eerst aan de uiteinden van je lichaam. Je neus, oren, handen en voeten voelen koud aan en raken in sommige gevallen zelfs een beetje verdoofd. Gelukkig kun je daar wat aan doen.
Als jij vaak last hebt van koude handen en koude voeten, dan kan dat duiden op een probleem met de doorbloeding. Om je bloedsomloop te verhogen is er maar een ding dat je kunt doen: meer bewegen. Verhoog dus tijdelijk je wandeltempo. Op deze manier gaan je spieren harder aan het werk en hebben ze meer energie nodig. Bij de verbranding van energie komt die welkome warmte vrij.
Vocht is funest voor warme handen en voeten. Afgekoeld vocht voelt ijskoud aan. Zweetvoeten kun je voorkomen door waterdichte schoenen te dragen. Kies ook voor een ruimer maatje zodat je sokken kans hebben het vocht rondom je voeten af te voeren. Ook een voetenspray kan helpen het transpireren te verminderen.
Werken de geijkte tips niet voor jou? Dan is er maar een echt goede oplossing: verwarmde handschoenen en verwarmde sokken. Want zijn je handen en voeten eenmaal afgekoeld, dan worden ze niet meer zomaar warm. Dus waarom de natuur niet een handje helpen met wat technische snufjes die een herfstwandeling voor jou heel comfortabel zullen maken.
#1 Kies voor handschoenen met meerdere warmtestanden. De hoogste stand kun je gebruiken voor het opwarmen van je handen. Om te voorkomen dat je handen te warm worden is het heel prettig om over te kunnen schakelen naar een lagere stand.
#2 Kies voor veilige handschoenen. Alle verwarmd handschoenen van HeatPerformance® zijn uitgerust met een batterijpocket in de manchet welke is voorzien van een waterdichte ritssluiting. Zo kan er geen vocht in het warmtesysteem terecht komen.
#3 Kies de verwarmde handschoenen uit op basis van je doel. Ga je intensief wandelen met wandelstokken? Dan is het prettig om een handschoen te kiezen met voldoende grip, zoals de HeatPerformance® ALLROUND handschoen. Neem je regelmatig een verrekijker of fototoestel ter hand? Ook dan is de ALLROUND handschoen een goede keuze dankzij zijn relatief hoge elastische vermogen en de touchscreen geleiders aan de duim- en wijsvingers.
Wil je je handschoenen ook dragen tijdens een dagje winkelen of naar je werk? Dan tipt HeatPerformance® het modieuze NATURE model, uitgevoerd in soepel, lichtgewicht en duurzaam geitenleder. Het ingenieuze warmtesysteem bestaat uit ultradunne carbongeleiders en kan tot zo’n 8 uur warmte leveren. Een goede keuze voor dagjes uit en lange strand- en boswandelingen.
> Koop hier jouw HeatPerformance® ALLROUND handschoenen
> Koop hier jouw HeatPerformance® NATURE handschoenen
#4 Check de batterijduur. Om ervoor te zorgen dat de batterijen niet in de weg zitten tijdens het dragen heeft HeatPerformance® dunne, lichtgewicht ion-lithium batterijen ontwikkeld, met maar liefst 7.4V en 2600 of 3000 mAh aan energie. Deze krachtige batterijen gaan zeker 8 uur mee, genoeg voor een dag lang wandelen.
#5 Let op de polssluiting. Kou kan voornamelijk via je polsen je handen binnendringen. Zorg er dus voor dat je manchetten goed aansluiten rondom je pols. Alle HeatPerformance® verwarmde handschoenen hebben een verstelbare polssluiting
#1 Check de dikte en pas deze aan op jouw doeleinden. Voor wandelaars wordt in de meeste gevallen een wat dunnere verwarmde sok aanbevolen. Dikke sokken isoleren de warmte beter, maar bieden tegelijkertijd minder comfort en contact met je wandelschoen. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte rondom je sok overblijft, zodat je schoenen niet te krap zitten en het zweet ruimte heeft om te verdampen. Het HeatPerformance® THIN model is voor de meeste wandelaars een goede keuze. Heb je brede voeten en blijft er weinig ruimte over in je wandelschoenen, dan kun je ook overwegen voor het nog dunnere ULTRA THIN model te gaan.
> Koop hier jouw HeatPerformance® THIN sokken
#2 Kies je voor hoge of lage sokken? De meeste verwarmde sokken zijn uitgevoerd in een lang model. En dat is niet zo vreemd, want oorspronkelijk zijn ze ontwikkeld voor de echt koude winterse gebieden. Een lange sok houdt ook het onderbeen warm. Bij het wandelen echter is het niet ideaal om je broek hoog op te moeten stropen om de bedieningsknop te gebruiken. Kies daarom voor een korter model sok waarbij het bedieningselement lager zit, zodat je er eenvoudig bij kunt.
#3 Hoe warm wil je het hebben? Wil je de sokken ook in de winter gebruiken, kies dan voor een zwaarder model. De HeatPerformance® POWER sokken hebben bijvoorbeeld een 5.5V warmtesysteem, waardoor de warmtegeleiders nog meer warmte af kunnen geven. Deze sokken komen ook met 7.4V – 2600 of 3000 mAh batterijen. Deze sokken houden ook je onderbenen warm, maar dankzij de afstandsbediening kun je je sokken desondanks eenvoudig bedienen.
#4 Kies voor sokken die niet te strak om je voeten zitten, daarmee verhinder je de doorbloeding. Het voordeel van verwarmde sokken ten opzichte van wollen wandelsokken is dat er elastaan in verwerkt kan worden. Elastaan heeft een sterk rekkende eigenschap, waardoor de sok perfect valt en de bloedsomloop niet afknelt.
> Koop hier jouw HeatPerformance® POWER sokken
Ben jij nieuwsgierig geworden naar de verwarmde sokken? Wandel.nl mag in samenwerking met HeatPerformance® drie paar van hun verwarmde THIN-sokken t.w.v € 139.95 weggeven. Precies warm genoeg voor een wandelingetje of lekker thuis of op het werk.
Deze winactie is inmiddels gesloten. De prijswinnaars hebben persoonlijk bericht gehad.
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met HeatPerformance®. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.