Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Zomerse slotetappes 4Daagse Nijmegen

De 4Daagse is in volle gang. Met een start met heerlijk wandelweer (op een bui na) kijken we vooruit naar het weer op donderdag en vrijdag. Onder welke weersomstandigheden gaan de wandelaars Via Gladiola over? Ga je deelnemers aanmoedigen of loop je mee? Lees dan snel verder.

Deelnemers aan de 4Daagse lopen op een laantje tussen bomen

Op Roze Woensdag, de dag van Wijchen, kan er lokaal een regenbui voorkomen. Maar over het algemeen is het droog. Vanmiddag breekt de zon regelmatig door. De temperatuur stijgt naar 23 graden. Met een matige westenwind is het prima wandelweer.

WOL 4Daagse 1707

Warme etappe over de Zevenheuvelen

Donderdag start de derde wandeldag droog. Hier en daar is het mistig. Kijk vooral goed om je heen en geniet, want de zonsopkomst belooft zeer fraai te worden. Om 6:00 uur is het een graad of 13. Tip: zorg voor laagjes, want de middag belooft warm te worden!

Overdag is het zonnig met sluierwolken boven de Zevenheuvelen. ’s Middags verschijnen er stapelwolken. Er staat maar weinig wind en het wordt zomers warm met temperaturen tot 26 graden.

Het is dan ook belangrijk om voldoende te drinken. Lees hier onze tips.

Veel zon en tropische temperaturen

Vrijdag is de vierde en laatste wandeldag met als aankomst de Via Gladiola. Houd er rekening mee dat het zeer warm wordt. De zon schijnt uitbundig en dat zorgt voor hele hoge temperaturen. Het kwik stijgt op de route naar 29 graden. In de binnenstad van Nijmegen kan het zelfs tropisch warm zijn. Hier lees je tips voor wandelen in de hitte.

Ga je naar de Via Gladiola dan is het één groot feest en vergeten de deelnemers de blaren en spierpijn. Denk er wel aan voldoende te drinken en smeer je ook goed in. Met zonkracht 6 kan onbeschermde huid binnen een kwartier verbranden.

4Daagse wandelaars op de Via Gladiola (intocht)
Via Gladiola. (Foto: © Shutterstock)

Dit weerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Weeronline.

Weeronline en Wandel.nl wensen je veel succes en plezier tijdens de 4Daagse Nijmegen!

Tijdens de 4Daagse actuele weerinformatie over jouw route? Maak gebruik van moopmoop.