Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Voel, ruik, zie en proef de herfst

Stel je voor: een herfstbriesje streelt je gezicht, het geluid van de golven ruist in je oren, en de geur van vers gevallen bladeren prikkelt je neus. Dit is de Duin en Bollen Vierdaagse, een unieke vierdaagse wandeltocht door de prachtige duin- en bollenstreek.

DB4D

Elke dag van de Duin en Bollen Vierdaagse brengt je een nieuwe zintuiglijke ervaring, van uitgestrekte bossen en schilderachtige stranden tot kleurrijke dahliavelden en culinaire hoogtepunten. Laat je meenemen op een reis waarin je niet alleen kilometers maakt, maar ook al je zintuigen verwent.

Db4d Social Bos5

Het Bos - De goudkleurige oase

De schilderachtige bossen van de bollenstreek zullen je al hun mooiste herfstkleuren laten zien. Terwijl je door de met goudkleurige bladeren bedekte paden wandelt, voel je de zachte, vochtige aarde onder je voeten. De lucht is fris en doordrenkt met de geur van dennennaalden en herfstbladeren. Het gefluit van vogels en het geritsel van kleine dieren in het kreupelhout vormen het perfecte achtergrondgeluid. Onderweg kom je langs historische landgoederen en kastelen, zoals de Keukenhof en Huis ter Leede.

Strand en Duin - De Zilte Zeebries

Een vierdaagse in deze streek is niet compleet zonder een tocht langs het strand en de duinen van Noordwijk en het Amsterdamse waterleidingduingebied. Terwijl je de duinen beklimt, voel je de wind door je haren en proef je het zout op je lippen. Het geluid van de golven die op de kust breken, de meeuwen die boven je hoofd cirkelen, en de geur van het zilte zeewater prikkelen al je zintuigen. Het uitgestrekte strand en de ruige duinlandschappen bieden een heerlijke wandelervaring, waar rust en natuur centraal staan.
Db4d Social Duin Strand4
Db4d Social Rijkdom Aan Tinten4

Dahliavelden - Een kleurenexplosie

In het voorjaar staat de bollenstreek bekend om haar kleurrijke bollenvelden. Maar in het najaar? Dan tref je, als het weer meezit, prachtig gekleurde dahliavelden. In tegenstelling tot veel andere bloemen bloeit de dahlia niet in de lente, maar juist in de zomer en herfst. De dahlia's zorgen voor een vrolijke en feestelijke sfeer, die je ook zult ervaren bij de start en finish van elke etappe.

Genieten van culinaire verwennerij

Na een dag vol zintuiglijke indrukken is er niets beter dan jezelf te trakteren op de culinaire hoogstandjes die de Duin en Bollenstreek te bieden heeft. Proef lokale specialiteiten in gezellige restaurants en cafés, waar je kunt genieten van vers gevangen vis, geurige stoofschotels en smaakvolle bollenstreekproducten. De warme gastvrijheid en de heerlijke gerechten vormen de perfecte afsluiting van je wandelavontuur.

Db4d Social Eten Overnachten3

Doe mee en beleef de herfst op zijn best

De Duin en Bollen Vierdaagse is een vierdaags wandelevent dat plaatsvindt van 10 t/m 13 oktober 2024. Ontdek de pracht van de herfst terwijl je wandelt door schilderachtige bossen, kleurrijke dahliavelden, en uitgestrekte stranden en duinen. Na afloop kun je genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes uit de streek. Zien we je daar?

Meer informatie over de Duin en Bollen Vierdaagse