Bereiding: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Personen: 4 personen
Benodigdheden: oven, bakpapier, steelpan
Ingrediënten
- 400 g zoete aardappels, in schijven van 1 cm dik
- 200 g broccoli, in roosjes
- 4 el olijfolie
- 300 g gekleurde quinoa
- 85 g rucola
- 50 g kiemgroenten
- 40 g walnoten
- 30 g pompoenpitten
- 1 el tamari
- 1 el citroensap
- 1 el amandelpasta
- halve tl knoflookpoeder
- 40 g rozijnen
- 2 avocado’s, in blokjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Leg de broccoliroosjes en schijven zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel er 1 el olijfolie overheen en strooi er peper en zout over. Rooster de groenten 25 minuten in de oven.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
- Doe de rucola, kiemgroenten, walnoten en pompoenpitten in een grote kom. Voeg de quinoa toe en meng alles.
- Maak de dressing: meng tamari, 3 el olijfolie, citroensap, amandelpasta en knoflookpoeder in een kommetje.
- Haal de groenten uit de oven en voeg toe aan de salade. Meng voorzichtig.
- Verdeel de dressing over de salade. Voeg als laatste de rozijnen en avocado toe. Meng alles nogmaals goed.
- Verdeel de salade over de borden en breng op smaak met peper en zout.
Tip: maak een dubbele portie van deze salade voor een snelle, lekkere lunch morgen.