Veelgestelde vragen over de Wandel.nl app
Heb je vragen over de Wandel.nl app? Op deze pagina vind je veelgestelde vragen met antwoorden.
Heb je vragen over de Wandel.nl app? Op deze pagina vind je veelgestelde vragen met antwoorden.
De wandel.nl app biedt jou de mogelijkheid om vanaf iedere gewenste locatie te gaan wandelen en de gelopen kilometers te registreren. De app geeft je inzicht in al jouw wandelstatistieken. Daarnaast wordt je ook beloond voor jouw wandelprestaties.
In de app vind je ook de wandelagenda terug. Evenementen zijn tevens op te zoeken via de interactieve kaart. Daarnaast worden er ook maandelijks digitale evenementen georganiseerd zoals De Alternatieve Vierdaagse waaraan je kunt meedoen.
Met handige wandeltips en inspirerende berichten laten we je nog meer genieten van wandelen. De Wandel.nl app brengt je verder! Ook kun je jouw wandelvrienden volgen en hen inspireren met jouw gelopen wandeltochten.
Nee, de Wandel.nl-app is gratis.
In de Appstore of de Google Playstore. Op www.wandel.nl/app lees je er alles over.
Op een smartphone van Apple of een smartphone die draait op Android. De minimaal vereiste versies zijn voor Android vanaf versie 8.0, en iOS (Apple) vanaf versie 13.0 (iPhone 6 en nieuwer).
Het is nodig om een account aan te maken voor de wandel.nl-app zodat jouw wandelstatistieken opgeslagen kunnen worden. Daarnaast is het account ook van belang bij de koppeling met de Wandelvoordeelpas.
Dat is geen probleem. We sturen je geen bevestigingsmail indien je een nieuw account aanmaakt. Je ontvangt enkel een mail als je een nieuw wachtwoord aanvraagt.
Nee, je wordt dan na iedere gemaakte wandeling uitgelogd op het device waar je opnieuw de app opent. Je kunt dus 1 keer met jouw inloggegevens ‘ingelogd’ zijn.
De leeftijd kan aangepast worden in het profiel, ongeacht of de Wandelvoordeelpas gekoppeld is of niet.
De stappenteller registratie is per Android-telefoon afhankelijk van batterij-instellingen. Soms vreten apps veel batterij, waardoor de telefoon deze functionaliteit automatisch gaat aanpassen.
Dit kun je oplossen door
Tijdens het wandelen heb je een werkende GPS-verbinding nodig en bij het starten en finishen van de app een werkende internetverbinding.
Ja, je kunt uit de app gaan en ondertussen een andere app gebruiken. Indien je de wandel.nl-app helemaal afsluit, wordt de gps-verbinding verbroken en de wandeling niet opgeslagen.
Je kan de wandel.nl-app gewoon weer opnieuw opstarten. Maar voordat je dit doet raden we je aan om zoveel mogelijk apps die je niet gebruikt (ook die op de achtergrond) te sluiten. Zorg ook dat je geen batterij besparende functies aan hebt staan, die zorgen er sneller voor dat je telefoon de app op de achtergrond afsluit.
Start de wandel.nl-app vervolgens opnieuw op. Kies ervoor om de activiteit te hervatten. De route aanwijzingen worden vanaf het punt van uitvallen weer opgepakt.
Ben je er thuis pas achter gekomen dat de app is uitgevallen? Helaas is waarschijnlijk hierdoor jouw wandeling niet opgeslagen. Indien je meedeed voor een digitaal evenement, kun je jouw wandeling alsnog handmatig (afstand + tijdsduur) invullen bij het evenement.
Zorg er voor de volgende keer voor dat de instellingen rondom Locatie permissies goed staan ingesteld.
Voor iOS
Optie 1:
Optie 2:
Voor Android
Optie 1:
Optie 2:
Tot dusver is het nog niet mogelijk om je met meerdere mensen op de app te registreren, als jouw wandelmaatje het niet erg vindt dat je geen kilometerregistratie hebt, dan kun je zeker samenlopen. Anders adviseren we om beide de app te gebruiken en jullie wandeling te tracken.
De wandel.nl-app biedt jou de mogelijkheid om in iedere gewenste plek op ieder tijdstip in Nederland een mooie wandeling te lopen! We adviseren je daarbij om geen drukke locaties te zoeken en je altijd aan de RIVM-richtlijnen te houden.
De wandel.nl-app kun je ook in het buitenland gebruiken! Je gelopen kilometers worden geregistreerd.
Indien de koppeling met de wandelvoordeelpas niet lukt, neem contact op met KWbN via 024-3655575 of info@kwbn.nl
Indien de koppeling met de wandelvoordeelpas niet lukt, neem contact op met KWbN via 024-3655575 of info@kwbn.nl
In de wandel.nl-app worden met digitale evenementen de evenementen bedoelt waaraan je in de app kunt deelnemen, en waarbij de routetracking-functionaliteit gekoppeld zit aan het evenement. Het wandeltochten overzicht is de jouw misschien wel bekende wandelagenda op wandel.nl. De (fysieke) wandeltochten worden georganiseerd door organisaties die zijn aangesloten bij KWbN.
Je kunt gratis deelnemen aan digitale evenementen in de app. Je neemt deel door bij het digitale evenement rechtsboven op deelnemen te klikken. Je selecteert jouw gewenste afstand en kunt vanaf de startdatum beginnen met het tracken van jouw wandeling.
Helaas is het nog niet mogelijk om je in de app aan te melden voor (fysieke) wandeltochten die op de wandel.nl agenda vermeldt staan. Indien online registratie mogelijk is, gebeurd dat altijd via het inschrijfsysteem wat bij het evenement op wandel.nl vermeld staat.
Nadat je je hebt aangemeld voor een digitaal evenement kun je voordat je start met wandelen de afstand nog aanpassen bij het evenement. Indien het een meerdaags digitaal evenement is, kun je de afstand later niet meer veranderen. Je loopt minimaal jouw gekozen afstand om uiteindelijk een badge te ontvangen.
De batterijduur van elke telefoon is sterk afhankelijk van de leeftijd, het model, het merk en het geheugen van de telefoon.
Oudere telefoons hebben vanzelfsprekend ook oudere batterijen. Deze presteren door het vele gebruik minder goed dan toen ze nieuw waren. Bovendien worden door de tijd batterijspecificaties steeds verder geoptimaliseerd. Daardoor hebben nieuwere telefoons vaak een betere batterijduur.
Onze app vraagt is afhankelijk van GPS & Locatie services, dit zijn functies die meer van een batterij vragen.
We raden je aan om altijd met een volle batterij te vertrekken en voor lange wandelingen, of als je weet dat je batterij snel leeg loopt, een PowerBank (externe batterij) mee te nemen. Zet functies die je tijdens je wandeling niet nodig hebt uit, zoals bijvoorbeeld bluetooth, email synchronisatie en push meldingen.
Merk je dat jouw telefoon nog steeds snel leeg loopt? Dan loont het vaak om eens in je instellingen te duiken. Wellicht kan je hier dingen optimaliseren zodat je een langere batterijduur hebt.
Let op: batterij besparende functies zorgen er op sommige telefoons juist voor dat de app door de telefoon wordt uitgeschakeld omdat deze teveel batterij vraagt.
Algemene tips voor de batterijduur van Android telefoons
Mocht je nog andere vragen hebben, neem dan contact met ons op via 024-3655575 of info@kwbn.nl.